De “klik” van een gesp

Heb je je wel eens afgevraagd hoe luid de “klik!” van de gesp van een tuigje of halsband kan zijn?

De plek van de gesp is praktisch altijd in de buurt van de oren van jouw hond. En de klik van hard plastic kan behoorlijk luid zijn. In een filmpje wat ik laatst bekeek, is met een geluidsmeter bekeken hoeveel decibel de klik van de gesp kan produceren. Daar kwam uit dat het geluid wel zo’n 83 decibel is! Dat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld een fluitende ketel, een mixer of een drukke weg met verkeer! Steeds zo’n puls met geluid, je kunt je indenken dat dit best hinderlijk kan zijn.

Gelukkig kun je hier eenvoudig iets aan doen. Door de gesp als het ware op te vangen met je vinger (zie foto), kan je het aantal decibellen met zo’n 30 naar beneden brengen. Het kost je amper extra moeite, maar je hond zal je dankbaar zijn. Er bestaan ook gespen met een zogenaamde soft close wat uiteraard ook heel fijn is.

Nieuwsgierig naar het filmpje? Bekijk het hier ⬇️
https://youtu.be/XvhN-dv9dU0

Hi, mijn naam is Marieke

Met deze artikelen deel ik graag mijn visie op het welzijnsgericht opvoeden en begeleiden van alle opgroeiende honden. Meer weten over mij en mijn filosofie rondom honden? Bekijk dan eens deze pagina! 

meer blogs