Afgestemd op jouw vragen & dillema's

Puber Perikelen

Na een puppyperiode waarin je jouw nieuwe huisgenootje hebt leren kennen, breekt er nu een nieuw tijdperk aan: de puberteit! Plots ontwikkeld jouw hond een wel heel sterkte eigen mening! Ik sta je graag bij met mijn begeleiding gedurende deze uitdagende tijd in het leven van jouw hond. 

Waar je nu tegenaan loopt

"Ik plak je achter het behang!"

De afgelopen tijd werd gekenmerkt door het leren kennen van een klein bolletje wol op pootjes. Een nieuwe pup in huis en jij moest uitvogelen wat hij bedoelde en wilde. Misschien kostte het even moeite, misschien ging het heel vloeiend maar samen kwamen jullie er wel. Na een periode snapte je steeds beter wat je pup je probeerde te vertellen. Je ging zijn lichaamstaal en signalen herkennen en wist precies wat hij leuk vond om te doen en juist helemaal niet! 

En dan start langzaam aan de puberteit. Daar waar een pup vaak aan je hangt, gaat jouw puber steeds vrijer en vaker op avontuur. Hij lijkt je minder nodig te hebben en doet vooral heel graag zijn eigen ding. Luisteren is stom en heel vervelend en meer dan eens sta je met rode wangen te roepen naar een puber met kroketten in de oren…
Alles wat je dacht te weten en wat je pup geleerd heeft lijkt kwijt en je weet soms niet meer wat je moet. 

Och jeetje toch..

Is hij dan echt alles vergeten?

Nee, gelukkig niet! Hoewel het soms lijkt alsof een puberhond alle opgedagen kennis en vaardigheden vakkundig heeft gewist uit zijn geheugen, is hij het gelukkig allemaal niet kwijt. 

Ook met een hond in de puberteit kun je fijn wandelen, leuke dingen ondernemen en van elkaar genieten. Het vergt alleen wel wat rekening houden met dat door hormonen overgoten puberbrein in zijn koppie. 

Door te snappen waar hij doorheen gaat en de begeleiding hierop aan te passen, kun je je puber op een fijne en vriendelijke wijze door deze periode van opgroeien heen helpen. 

Hoe gaan we dit doen?

Geduld is een schone zaak

De puberteit is een periode van geduld, wachten en nog een keer proberen. Als welzijnsgericht hondenprofessional begeleid ik jullie graag in de stappen die je het best kunt zetten met jullie puber. Je zult gaan merken dat jouw hond goede en slechte dagen heeft, ik leg je graag hoe dit komt en wat er in zijn brein gebeurd.

Snappen wat er in een puberbrein omgaat, haalt zo’n groot deel van jouw frustratie en onzekerheid weg. Met een stukje begrip is jouw puber meer gebaat dan bij een strenge leerschool. We gaan dus aansluiten bij wat jouw puber kan handelen op het moment zelf en ik ga je leren hoe je de signalen herkent dat hij rust nodig heeft of juist een stukje uitdaging. 

Door jouw vragen af te stemmen op hoe jouw puber erbij loopt, zal je merken dat hij nog steeds diezelfde leuke, lieve hond is die je als puppy hebt opgevoed. We zullen in deze periode niet per se de focus leggen op het aanleren van talloze nieuwe vaardigheden, maar liever oefenen we hetgeen waarvan we weten dat jouw puberhond het kan. Positieve ervaringen en herhaling maken de lessen tot een plezierig samenzijn. 

Hoe ziet zo'n les eruit?

Beelden zeggen altijd meer dan woorden. Nu is het toevallig zo dat ik naast lessen geven ook graag foto’s maakt. Jouw puber komt nooit zonder een kiekje “van me af” 
Klik op de foto’s om ze beter te bekijken en om het bijschrift te lezen.

Gaan wij samen aan de slag?

Het lijkt me ontzettend leuk om met jullie samen aan de slag te gaan. Past mijn visie en werkwijze bij jou en wil jij graag aan de slag om een fijne begeleider voor jouw puber te worden?

Bekijk dan hieronder de praktische kant en mijn lespakketten. Voor alle lespakketten geldt dat het betalen in termijnen mogelijk is. 

Puber Perikelen

€ 179,-

Puber Perikel Plus

€ 297,-

Heb je vragen over dit aanbod? Stuur me gerust een berichtje!